Inspiratie

 

 

 

 

 

 

 

Hoe gaat het met jou?

De maand februari is bijna voorbij, tijd gaat snel en ik hoop dat het goed met je gaat. De winter is toch altijd een periode waarin veel mensen zich moeten zetten tot iets, dingen gaan minder ‘vanzelf’ en kosten in de winter veel moeite.

Zelf zat ik laatst niet zo lekker in mijn vel. Helemaal niks ernstigs maar gewoon niet lekker, weinig ondernemen, ergeren over het slechte weer, teveel negatief nieuws, verveelt op de bank zitten en bijna alles wat eetbaar is in mijn mond stoppen.
Dan toch mijzelf voornemen dat ik vanaf morgen beter voor mijzelf ga zorgen…

Diëten en voedingsgewoontes

Mensen die mij kennen weten dat ik een brede interesse heb in totaal verschillende dingen, maar vanaf een jaar of 18 interesseerde ik mij vooral in allerlei soorten diëten en voedingsgewoontes.
Dat kwam onder andere doordat ik bij een dansgroep zat en daar werden we altijd in de gaten gehouden ook voor wat betreft ons figuur. Was je te dik dan hoorde je dat meestal via via en mocht je niet mee naar een optreden of werd je niet uitgekozen door de klant voor modeshows..
Simpel weg omdat je de kleding dan toch niet zou passen en wie wil nou een dikke kont op het podium zien?

Brooddieet, aardappeldieet, rijstdieet, enzovoorts

Toentertijd heb ik sporadisch wat diëten uitgeprobeerd, het brooddieet, aardappeldieet, sapkuurtje, rijstdieet en nog veel meer variaties die werden aangedragen door verschillende tijdschriften. Soms hielp het, maar zodra ik weer normaal ging eten kwam die dikke kont weer terug.

Eigenlijk snap ik al die moeite niet, want toen was ik niet echt dik (vind ik nu), maar op één of andere manier vond ik dat ik iets moest doen aan die ‘dikke’ kont…  Nou ik zal je verdere details besparen hoe dat altijd ging, maar daardoor ben ik denk ik geïnteresseerd geraakt in de gezondheid voor het lichaam en in het bijzonder mijn eigen lichaam.

Gezonde leefstijl

Nu ik wat ouder ben heb ik totaal geen drang om aan een dieet te doen, het zal de leeftijd zijn. Ik vind het belangrijk om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, met in mijn achterhoofd om op deze manier gezond oud te worden. Het lijkt mij namelijk niet leuk om op latere leeftijd van andere mensen afhankelijk te zijn. Een mooi doel voor de komende jaren.

Om even terug te komen op mijn inleiding, in de maand januari zat ik mijzelf dus nogal in de weg en hoe was dat nu om te draaien? Want ik wilde graag vrolijk zijn, veel energie hebben en mezelf beter voelen. Het antwoord was inspiratie & motivatie.

 

Inspiratie & motivatie

Ik heb mij weer laten inspireren door een aantal boeken, die ik allang heb gelezen. Ik heb ze onder het stof vandaan gehaald en ben begonnen ze nogmaals te lezen, even mijn geheugen opfrissen. De boeken hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd, dat is eigenlijk alles wat ik nodig had. Het lukt en dat geeft een fijn gevoel, het is een soort flow waar je in komt, het knopje is om.

Behalve boeken kunnen andere dingen ook inspiratie geven zoals:

  • Een stuk gaan lopen, ondanks slecht weer toch naar buiten, kijk om je heen en zie hoe de natuur verandert. Ik heb al heel wat knoppen gezien in de bomen en struiken en heel voorzichtig komen er groene blaadjes tevoorschijn, jippie het voorjaar is in aantocht!
  • Laat de tv eens uit, luister naar je favoriete muziek, dans lekker door de kamer en laat je gaan.
  • Speel een leuk spel met je kinderen en/of partner, hartstikke leuk en lekker sociaal. Of lees in alle rust een boek dat je iets nieuws leert of zoals in mijn geval een oud boek die je weer inspireert.
  • Praat met (vreemde) mensen die een passie hebben, bezoek een beurs/museum of laat je inspireren door Pinterest.
  • Doe in je vrije tijd dingen waar je blij van wordt, in mijn geval is dat regelmatig sporten en binnenkort ook weer eens een proefles volgen bij een dansstudio. Ik denk niet dat ze geïnteresseerd zijn in mijn kont haha..

Nieuwe dingen doen

Iets nieuws (voor mij) is mediteren, ik wil dat graag gaan doen. Al zou ik maar beginnen om iedere dag minstens 5 minuten te mediteren en de tijd nemen om naar mijn lichaam te luisteren. Natuurlijk is 5 minuten niet veel, maar het is een begin. Een handige (gratis) app is Insight timer die mij daarbij gaat helpen.

Mijn Boekenlijst

Misschien ben je nieuwsgierig naar de boeken die mij inspiratie geven? Hieronder de lijst, wie weet raak jij ook geïnspireerd en wordt je leven net iets leuker/makkelijker;

inspiratie

 

LethOersterk eten – Richard de Leth
Leef lekker – Nisandeh Neta
Huh?! De techniek van het omdenken – Berthold Gunster
Oersterk leven – Richard de Leth
Oersterk – Richard de Leth
Hans halveert – Hans van der Beek & Ralph Moorman
De wet van Snuf. Wat je geeft krijg je terug – Jos Burgers
Oergondisch genieten – Ria Penders & Yvonne van Stigt
Gezonde lifestyle eet-adviesboek – Gert Schuitemaker & Jac van Dongen

Iemand die zich goed voelt straalt van binnenuit

Nu de clou, je raadt het vast wel, als je jezelf goed voelt dan straal je en ziet je huid er ook mooier uit. Haha en dat is nou precies waarom jij hier op deze site zit te kijken. Een mooie huid willen veel mensen, toch?

Ik wens je heel veel inspiratie en misschien wil je laten weten waar jij geïnspireerd van raakt? Dan nodig ik je uit om te reageren in het commentaarveld hieronder.

Wie weet krijgen andere lezers weer inspiratie van jou..

Reacties zijn gesloten.