Weet waar je jouw huid mee verzorgt

In mijn  ogen is het belangrijk dat je weet wat je dagelijks op je huid aanbrengt

Je doet moeite om je huid goed te verzorgen en geeft daar geld aan uit, dan moet het ook zo zijn dat dit de beste producten zijn die alles in zich hebben om je huid perfect te verzorgen.

Anders is het zonde van je moeite en je geld…

Producten met ongezonde ingrediënten, zonde van je geld

 

 

 

 

 

 

 

Mijn definitie van gezonde verzorgingsproducten voor je huid:
Producten die je huid verzorgen en ondersteunen om je huid in een optimale conditie te brengen.

Gezonde verzorgingsproducten zijn producten die je huid niet onnodig belasten en geen ingrediënten bevatten als:

  • Geurstoffen (synthetische of natuurlijke)
  • Huid afsluitende ingrediënten zoals minerale olie en wassen
  • Conserveringsmiddelen (synthetische en/of natuurlijke)
  • UV-filters en alle andere stoffen die leiden tot huidirritaties en allergieën

 

Onbewust is de geur van een product voor velen van ons belangrijk

Huidprobleem door gebruik van parfum in je huidverzorging Vooraf aan een product ruiken voordat wij het kopen is bijna het eerste wat we doen. Als het lekker ruikt  en de verpakking ons dan ook nog van alles beloofd om die perfecte huid te krijgen dan zijn we veelal verkocht..

 

 

Helaas kunnen geurstoffen leiden tot huidveroudering en contact allergieën en als je  eenmaal een contact allergie hebt kom je er niet meer vanaf. Het zou dus beter zijn om geurstoffen in producten die je dagelijks op je huid aan brengt en die daar blijven zitten zoveel mogelijk te vermijden.
Te vermijden geurstoffen

Etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd

etherische olie geeft ook kans op contactallergieOm een product lekker te laten ruiken, worden dikwijls etherische oliën gebruikt. Ze kunnen een positieve werking op lichaam en geest hebben. Sommige hebben zelfs een medicinale werking tegen bepaalde huidproblemen, denk maar eens aan tea tree olie voor de huid met puistjes.

Etherische olie is een natuurlijk ingrediënt en dat klinkt een stuk gezonder dan parfum, maar het is en blijft een geurstof die kan leiden tot een een allergie.

Een etherische olie kan best af en toe worden gebruikt, maar beter niet in producten die je dagelijkse op je huid aanbrengt en daar blijven zitten.

Meer informatie over contactallergie

 

Huid afsluitende ingrediënten

Huid afsluitende ingrediënten zoals minerale olie (afkomstig van aardolie) worden op grote schaal toegepast in huidverzorgingsproducten. Dit ingrediënt dient als basis van het product en is een stuk goedkoper dan de veel betere natuurlijke oliën zoals teunisbloem olie, jojoba olie, macademianoot olie, sheabutter en bijvoorbeeld sesamolie.

 

Vettig laagje op je huid

Ingrediënten die de huid afsluiten zorgen voor een vettig laagje op je huid, dit laagje verstopt de huid en kan daardoor haar functie kwijtraken. Hierdoor kunnen mee-eters ontstaan en uiteindelijk acne.

De huid expres afsluiten

Het afsluiten van de huid kan ook een functie zijn die je graag wil. Denk maar eens aan iemand in het ziekenhuis met brandwonden, die moeten vrij blijven van bacteriën die in het ziekenhuis aanwezig zijn en dat is mogelijk met afsluitende producten als vaseline.

Minerale olie komt van aardolie

 

 

 

 

 

Stoppen met afsluitende producten niet zonder slag of stoot

Als je stopt met deze afsluitende ingrediënten kan je huid geïrriteerd raken, droog aanvoelen of schraal en je huid kan gaan jeuken, rode plekjes vertonen en/of puistjes.

Dit is een teken dat je huid aan het ontgiften is van de schadelijke stoffen waarmee het altijd met de beste bedoelingen is verzorgt. Maar helaas wist jij er niet vanaf.. het is nog niet te laat, je kan altijd stoppen en beginnen met gezonde voeding voor je huid.
Te vermijden afsluitende ingrediënten


Conserveringsmiddelen

Conserveringsmiddelen zitten in een product om het lang houdbaar te maken. Of ze nu  natuurlijk of synthetisch zijn, het maakt allemaal niets uit, ze zijn funest voor je huid.

Natuur identieke conserveringsmiddelen zijn chemisch en synthetisch vervaardigde bewaarmiddelen met dezelfde allergie risico’s voor de huid. Door de benaming natuur identiek te gebruiken, klinkt het zoveel beter waardoor je zou kunnen denken dat je een beter product in handen hebt.

Conserveringsmiddelen doden alle  ééncellige bacteriën in het product en dus ook de goede bacteriën op je huid, de conserveringsmiddelen zien het verschil niet. Zo wordt een product met bewaarmiddelen een product dat de huid belast en 3x sneller veroudert.
Te vermijden conserveringsmiddelen

UV-filters

Zonnen magUV-filters zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet verbrandt door de zon. Maar zorg er wel voor dat dit de meest veilige of meest/best verdragende UV-filter is.

De meeste UV-filters zijn allergenen, tevens is aangetoond dat sommige UV-filters schadelijk zijn voor ons milieu. Deze zijn niet biologisch afbreekbaar en stapelen zich in het grondwater op, waardoor ze in de voedselketen terechtkomen.
Te vermijden Uv-filters

 

Gratis online product analyse

Heb je een product waar je aan twijfelt of dit gezonde voeding voor je huid is dan kan je de online test doen en ontvang je de analyse van je product in je mailbox.
Product analyse online

 

Lichaamsproducten moeten ook gezond zijn

De huid van je lichaam is net zo belangrijk om die te verzorgen met gezonde producten.
Om je kennis te laten maken met gezonde producten voor je lichaam heb ik een mooie aanbieding voor je:

shower gel skinident

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.