In 5 stappen mooie verzorgde voeten

In 5 stappen voor mooie en verzorgde voeten

Mooie voeten een must in de zomer

Stap 1

Verwijder eventuele nagellak(resten) van je nagels. Neem het liefst een nagellak remover zonder aceton dit is beter voor je huid en nagels.
Vul een teil met lauwwarm water en een paar druppels tea tree-, lavendelolie of wat muntblaadjes. Of doe eens gek en doe het er allemaal in.
Neem de tijd om je voeten te laten weken, minstens 10 tot 15 minuten. Maak het jezelf gemakkelijk neem een lekker kop thee erbij en je favoriete tijdschrift

Stap 2

Verwijder het eventuele eelt van je voeten, dit doe je het beste met een eelt vijl die een grove en een fijne zijde heeft. Als je veel eelt hebt doe je het grote werk met de grove zijde. Maar let op, doe dit voorzichtig je mag niet teveel weg halen.
Daarna je voeten na vijlen met de fijne zijde of met een puim steentje. Dit is een poreus steentje waarmee je op een hele zachte manier het eelt van je voeten af kan schuren (deze verkopen ze in de drogisterij).
Het is handig als het voetenbad nog bij je in de buurt staat, dan kan je de vijl restjes van je voeten afspoelen.

Stap 3

Nu zijn je nagelriemen aan de beurt, duw ze voorzichtig naar achteren, zorg ervoor dat je ze niet beschadigt. Er zijn van die handige hulpmiddelen voor in de handel, heb je die niet dan is een wattenstaafje ook een optie.
Maak nu je voeten goed droog en klaar zijn ze voor stap 4.

Stap 4

Knip te lange nagels recht af, zelf ben ik voorstander om de nagels te vijlen met een kartonnen vijl. Als je eerst een hele grove vijl gebruikt voor het grote werk en daarna een fijne vijl om het netjes af te werken, dan heb je het mooiste effect zonder haaltjes of scheurtjes in je nagels.

Stap 5

Als laatste masseer je een crème in. Het liefst een verzorgend product met hoogwaardige natuurlijke oliën. Het lekkerste is het natuurlijk als iemand dat voor je doet, maar als dat niet het geval is, dan kan je het ook goed zelf doen.
Maak een vuist van je hand en duw je knokkels tegen de voetzool en maak draaiende bewegingen dit kan ook met je duimen en trek ook eens stevig aan je tenen. Je zal zien dat ze daarvan opknappen.

Er zou nog een stap 6 kunnen zijn, waarin ik zou zeggen: je nagels in een mooi kleurtje lakken en laat de zon nu maar komen! Voor het mooiste effect smeer je iedere avond je voeten in met voetencrème, zo blijven ze lang mooi en zacht aanvoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*